Vi har flyttet
Vi har flyttet

Du finner oss i Tungavegen 30. Velkommen innom!

Uavhengig totalleverandør av elektro og automatiserings-løsninger
Uavhengig totalleverandør av elektro og automatiserings-løsninger

Gjennom egen kompetanse og i samarbeid med partnere og underleverandører er vi klare til å gi våre kunder den merverdien investeringene fortjener.

Service og support
Service og support

Vår serviceavtale gir deg den tryggheten du trenger, Vi er tilgjengelig for våre kunder 24/7.

Prosjektering
Prosjektering

Sammen finner vi fremtidige løsninger for din produksjon.

OFFSET

Offside nr. 3 - 2012

Da er desember her og vi i VisionTech er snart klare til å finne frem nisselua og la julefreden senke seg. Jeg håper at vi med denne utgaven av Offside også kan få deg som leser til å slippe ned skuldrene, i alle fall for noen minutter og tenke på den fine tiden som venter oss. I denne utgaven vil du kunne lese Marius sine tanker om livet på skolebenken, Pastoren har sine tanker om hvem som er samfunnets helter og jeg vil prøve å belyse VisionTech sine utvidede muligheter til å hjelpe deg som kunde.

Offside nr. 3 - 2012

Frivillighet – en levende kraft i samfunnet

I VisionTech har vi alltid hatt fokus på kreativitet og positive initiativ. VisionTech ønsker derfor å være en bidragsyter til lokalmiljø og studiemiljø. Derfor har vi etablert en CSR politikk som i sponsorsammenheng er tredelt.
 • Støtte til barn og ungdom i ansattes nærmiljø
 • Støtte til studenter som studerer innen vårt fagfelt – sommerjobb og bacheloroppgaver står sentralt
 • Støtte til spesielt utvalgte lokale arrangement

Vi har i den forbindelse et godt samarbeid med Hist og NTNU.

Ved NTNU er det startet et program som heter Vektor, mer om dette kan du lese nedenfor.

Gjennom et Mentortilbud i regi Tekna Egen bedrift, kom undertegnede i kontakt med studentene i Vektorprogrammet. VisionTech ble inspirert og besluttet å støtte disse ungdommene, som legger inn en frivillig innsats som kommer hele samfunnet til gode.

Vi tillater oss å oppfordre våre kunder til å videreformidle det gode budskap i sine miljøer. Så har vel ikke Vektroprogrammet noe imot ytterligere sponsormidler.

Sigurd Gossé

Nissehilsen fra Trøndelag

Da er desember her og vi i VisionTech er snart klare til å finne frem nisselua og la julefreden senke seg. Jeg håper at vi med denne utgaven av Offside også kan få deg som leser til å slippe ned skuldrene, i alle fall for noen minutter og tenke på den fine tiden som venter oss.

Nissehilsen fra TrøndelagNår vi nå nærmer oss jul, er det også en passende stund til å se oss litt tilbake på det vi har gjennomført i år. Det har vært et år med hektisk aktivitet, endringer i arbeidsstokken og flere pappapermisjoner. Men i VisionTech stiller vi opp for hverandre og jeg både tror og håper at du som kunde også i år har følt deg ivaretatt. Vi har i år hatt en fin omsetningsvekst, mye takket være Johan sin innsats med leveranser til båter over hele verden. I tillegg har vi tatt nye markeder samtidig som vi har jobbet godt med det eksisterende, og vi føler vel litt som om vi lever i en liten boble når vi ser hvordan resten av Europa har det. I lys av dette mener vi at vi fortsatt har føttene godt plantet på bakken, og at vi er godt rustet til å ta tak i det som måtte komme av utfordringer fremover.

For oss i VisionTech er det du som kunde som er den vi lever og ånder for, som vi hver dag jobber hardt for at skal få de gode opplevelsene av våre tjenester. Så er det jo slik at vi til tider møter utfordringer som er tøffe, men da løser vi ofte disse med god egeninnsats og ved å samarbeide med kollegaer, partnere og kunder. Jeg håper også at for kundene står vår ELSK filosofi høyt og ordene Engasjert, Løsningsorientert, Samarbeidene og Kompetent føles kjent.

Når vi nå går inn i 2013, som blir vårt jubileumsår, er det med hevet hode. Vi har gjennom disse årene opparbeidet oss en flott kundekrets som vi samarbeider godt med og som jeg tror liker å jobbe sammen med oss også. Jeg føler at vi har klart å ta vare på det samspillet som behøves med kundene for å finne frem til de gode løsningene. Vi har også klart å beholde kundene våre opp gjennom årene som har gått og vi ser frem til nye spennende prosjekter i årene som kommer.

Vi takker alle kunder, samarbeidspartnere og kollegaer for et fint år og ønsker alle en flott julefeiring!

Runar

Teknologitanker

Hva skjer på teknologifronten hos VisionTech tenker du kanskje? Henger gutta i Trondheim med i teknologiutviklingen eller roter de fortsatt med gammel teknologi?

2012-3_art2

Jeg vil hevde at vi henger godt med, vi er nyskjerrige og søker ofte etter informasjon om nyheter. Men vi vurderer også hva som er riktig tidspunkt for å ta i bruk den nye teknologien. Vi prøver så godt vi kan å finne balansen mellom å ta i bruk ny teknologi og det å vente til eventuelle barnesykdommer er rensket bort.

Som mange av dere kjenner til, har vi i mange prosjekter benyttet et tilleggsbibliotek til PCS7, som kalles Cemat, nå mineralbibliotek. Biblioteket er over mange år i industrien og med den erfaring flere av de gamle gutta i VisionTech satt inne med, så vi at dette var et meget bra funksjonsbibliotek som kunne gi både operatører og prosessingeniører mye. Vi har tatt dette biblioteket med oss i mange forskjellige bransjer og ser at de gode tankene fra en bransje kan tilføre mye godt inn i andre. Dette har vært en viktig grunnstein i VisionTech, nemlig å dra med oss erfaringer fra forskjellige prosesser for å gjøre ditt anlegg bedre. Med den nye versjonen av mineralbiblioteket som ble presentert i Erlangen i slutten av oktober, ser vi at dette gir oss og deg som kunde et enda bedre verktøy for feilsøking og prosessoptimalisering. Nå har vi kommet til begynnelsen av desember og vi har allerede kjørt i gang et anlegg med dette biblioteket, denne gang på sjokoladeproduksjon. Antakelig er VisionTech de første til å kjøre igang et anlegg med dette nye biblioteket.

De som har vært våkne, har vel fått med seg at vi gikk inn på eiersiden i Mittet Tekniske som driver med veieteknologi. VisionTech er nå sammen med Mittet en solid aktør på veieteknologi og vi har i stor grad tatt i bruk Siwarex veiekort som enkelt implementeres i styringen på for eksempel PCS7. Sammen leverer
vi nå nye veiebeholdere og båndvekter og vi har kompetanse både rundt det veietekniske og for å sy dette sømløst inn i styresystemet. Så har du behov for å bli veid, ta kontakt med oss. (eller hvis du sliter med vekta etter jul 😉 )

Når det gjelder andre nyvinninger så har vi i løpet av året både tatt i bruk ABB sin nye omformer ACS850, Siemens sine nye omformer G120C og S120, Siemens sin nye PLS S7-1200 med den nye TIA-portalen og mer til. Så sammen med deg som kunde er vi klare til å finne de beste løsningene i din prosess også i årene som kommer. Ta gjerne kontakt med oss i en tidlig fase, kanskje har vi noen tips som kan være greit å lytte til?

Hvor er heltene

Det ble meg en gang fortalt at Aborginerne, den australske urbefolkningen, aldri kunne komme opp og fram her i verden, til det var de for stygge. Hmm… tenkte jeg bekymret og kikket i speilet – utgangspunktet kunne vært bedre her også var den umiddelbare reaksjonen. Nå er ikke sjønnheten hele fasiten men sikkert et moment. For helter kan en bygge opp på mange vis, den mest anvendte i dag er den glorifisering som skjer i media. Og da tenker jeg ikke på Se og Hør og silikonbransjens ytterste barrikade. Jeg tenker inn mot næringsliv og skapende virksomhet.

2012-3_art3Og da må en lese næringslivets Se og Hør, gamle Handel og Sjøfartstidene – nå Dagens Næringsliv. Og hvem blåses opp til uante dimensjoner, sminket i armanidresser og slanke lakksko hvis stil egner seg best til å ikke gjøre noe som helst. Jo her svever børshaier, daytradere, meglere, spekulanter, analytikere og fondsakrobater. Alle med uttalelser egnet til det gode formål å villede den store hop. Dette sikrer avkastning og fortsatt liv i høyere sfærer for akrobatene som håver inn cash etter en dags hardt arbeid ved å blåse opp verdier som knapt finnes.

Rundt omkring i ulike verkstedhaller, produksjonslokaler og ingeniørkontorer sitter det operatører, vedlikeholdsfolk, ingeniører og produksjonsledere og leser DN. Leser og beundrer heltene i dress med en outstanding vellykkethet som for disse er langt utenfor rekkevidde. Men, her produseres det verdier
i milliardklassen, og her skapes det norske BNP. En arbeidsplass som kan være både skitten, støvete og støyende med de utfordringer det gir for helse og miljø. Paradoksalt nok derimot, så er det her helt fritt for DN journalister og glansskapende kameraer. Det er altså overhode ingen journalistisk interesse for landets verdiskaping, verdiskapingen som sikrer vår velferd.

Det reflekterer også den politiske debatt. Med unntak av Giskes kamp om styreposisjoner, så er den helt fri for diskusjon omkring den verdiskapende delen av BNP. Om det er mangel på viten om, innsikt i eller interesse for vites ikke. Eller om det bare er journalisters frykt for at lakkskoa skal bli skitne på tuppen. Jeg roper i alle fall ut en rungende støtte til de ekte heltene som skaper verdier for samfunn og hjem. Operatørene som ikke er sminket fra Middelfarts sminkelaboratorium, men sminket av støv og skitt. Måtte noen en dag stikke hull på børskatedralens oppblåste pastorer slik at de lander på bakken og ikke hindrer journalistenes innsikt til de ekte helters hverdag.

Med en stor takk til alle heltene jeg omgås i løpet av året er det umåtelig trivelig å hilse dere og ønske dere en riktig God jul og et heltemodig godt nytt år.

Lars
Pastor utenfor børskatedralen

Ingeniør på skolebenken

Siden jeg begynner å nærme meg 40-års krisa, så har jeg vel bare så vidt retten til å snakke om ”Da jeg var ung”, men jeg tar sjansen. Altså, da jeg var ung og studerte på HiST for å bli ingeniør, kunne jeg knapt vente etter å komme ut i arbeidslivet og bruke alt det jeg hadde lært på skolen. Mens jeg fortsatt var forholdsvis ung, kom jeg da endelig ut av skolesystemet og ut i den virkelige verden. Eller – først var det et år med statsfinansiert og systematisert nedbryting av arbeidsmoral og rasering av den illusjonen man hadde om at ens plass i hierarkiet er på bakgrunn av kunnskap og dyktighet. Militærtjenesten tok heldigvis slutt og en smule desillusjonert, ung mann skulle ta fatt på arbeidslivet etter årevis med skolegang.

Ingeniører på skolebenkenLei av skolegang og klar for arbeidsoppgaver ble det en liten overraskelse at arbeidslivet i stor grad bestod av å stadig tilegne seg ny kunnskap. Litt røft sagt så var det i tillegg til reguleringsteknikken, Office-kompetanse og evnen til å tilegne seg kunnskap som var den største ballasten fra HiST.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har aldri vært noe skolelys og ved endt studie så jeg absolutt ikke for meg å begynne på nye studier. Men man endrer seg da litt med tiden og for 3 år siden motet jeg meg opp til å begynne med 2 fag på NTNU Videre. Som ingeniører flest trives jeg best med kortfattede svar med 2 strek under svaret. Å vurdere flere sider av saken er jeg også vant til, men der vi i VT må velge ett av alternativene skulle jeg nå som student bare drøfte og for guds skyld ikke konkludere. Første øving i økonomi ble godkjent under sterk tvil. Utrekningene var korrekte men vurderingene rundt svarene var for korte og bastante. Nå, etter flere års trening, nærmer jeg meg konsulentenes hjemmebane, og er i stand til å beskrive problemet uten å nærme meg løsningen.

I vår lille bedrift spenner arbeidsoppgavene vidt. Siden vi er forholdsvis få, er det i liten grad mulig å jobbe innenfor et snevert arbeidsfelt. Det er mange arbeidsoppgaver rundt prosjektering, organisering, koordinering, økonomi og HR som man aldri har lært noe om. For fagnerder som oss, der duppedingser og leamikk er mer en lidenskap enn jobb, ligger ikke alle disse områdene like naturlig for oss. Mitt mål med å entre skolebenken, var å finne noen knagger å henge erfaringene på og samtidlig lære litt om bakenforliggende årsaker og verktøy som kan brukes i hverdagen. Det er med stor glede jeg har oppdaget at det er noe helt annet å studere fag der man kan bidra med selvopplevde erfaringer og man har en dialog med foreleser der man tidligere hadde en mer enveiskommunikasjon. Dessverre har ikke eksamen blitt lystbetont – enda. Samtidlig er det lærerikt å få innsikt i problemstillinger fra andre yrkesgrupper og samtidlig oppleve mange fellestrekk som går fullstendig på tvers av yrke. Den andre siden av gjerdet med det dypgrønne gresset, har gjerne også sine tørrflekker.

Overraskende nok er det offentlige bedre representert enn det private næringslivet. I tillegg er de som ikke kommer fra de skikkelig store bedriftene, ofte der på eget initiativ. Dette kan sikkert skyldes både snevert fagfokus og en stadig halsing etter neste leveringsfrist. Konkurranseevne kan like gjerne bedres ved å jobbe effektivt, som å benytte seg av siste teknologi. Kanskje til og med begge deler? Små bedrifter er kanskje redd for at de kaster bort penger på ansatte som bruker videreutdanningen for å skaffe seg en annen jobb. Om man har en slik defensiv tankegang er det vel uansett bare et tidsspørsmål før arbeidstageren bytter jobb. En arbeidstaker trives vel som oftest i en jobb der man får både utfor-dringer og muligheter til å utvikle seg.

Jeg kan vanskelig se for meg en bedre måte å styrke laget sitt i konkurransen om både de dyktige arbeidstakerne og de gode kundene, enn nettopp en tur innom skolebenken for litt faglig påfyll, andre perspektiver og kanskje også litt ny inspirasjon.

God Jul og lykke til på eksamen!

Marius

Innholdsfortegnelse

 • Frivillighet – en levende kraft i samfunnet

  I VisionTech har vi alltid hatt fokus på kreativitet og positive initiativ. VisionTech ønsker derfor å være en...
 • Nissehilsen fra Trøndelag

  Når vi nå nærmer oss jul, er det også en passende stund til å se oss litt tilbake på det vi har gjennomført i...
 • Teknologitanker

  Hva skjer på teknologifronten hos VisionTech tenker du kanskje? Henger gutta i Trondheim med i teknologiutviklingen...
 • Hvor er heltene

  Det ble meg en gang fortalt at Aborginerne, den australske urbefolkningen, aldri kunne komme opp og fram her i verden,...
 • Ingeniør på skolebenken

  Siden jeg begynner å nærme meg 40-års krisa, så har jeg vel bare så vidt retten til å snakke om ”Da jeg var...