Vi har flyttet
Vi har flyttet

Du finner oss i Tungavegen 30. Velkommen innom!

Uavhengig totalleverandør av elektro og automatiserings-løsninger
Uavhengig totalleverandør av elektro og automatiserings-løsninger

Gjennom egen kompetanse og i samarbeid med partnere og underleverandører er vi klare til å gi våre kunder den merverdien investeringene fortjener.

Service og support
Service og support

Vår serviceavtale gir deg den tryggheten du trenger, Vi er tilgjengelig for våre kunder 24/7.

Prosjektering
Prosjektering

Sammen finner vi fremtidige løsninger for din produksjon.

OFFSET

Offside nr. 1 - 2015

Påske…, var det ikke nettopp jul? Det heter seg at har man det gøy, så går tiden fort. I VisionTech har vi det gøy, og tiden går innimellom innmari fort. Etter et tilbakeblikk ser jeg at siste offside ble sendt ut i slutten av september i fjor. Dette er langt unna våre ambisjoner, og vi har vel få andre å skylde på enn oss selv. Vi håper derfor at vi kan levere noe bedre på nyhetsfronten i år. Det er ikke mangel på nyheter eller prosjekter å beskrive, men prioriteringen svikter i perioder. Prosjektene og dere som kunder havner som regel først når noe skal gjøres. Så da håper vi på forståelse og tilgivelse for at det blir litt lenge imellom hvert nyhetsbrev. Vi håper du finner noe spennende å lese i denne utgaven av offside. Riktig god påske fra oss i Vision Tech!

Offside nr. 1 - 2015

Dommedag?

Næringslivsavisene har den siste tiden gitt oss følelsen av å sitte på kanten av stupet. Det brukes mørke farger og spås undergang i de fleste økonomier. Inntrykket fra vårt ståsted er ikke så ensidig. Noe av dette kan nok skyldes vår strategi om å jobbe innenfor mange ulike bransjer. Vi mener at dette også gjør oss vital og kostnadseffektiv. Vi må jobbe aktivt hver dag for å finne løsningene vi mener er de beste for kunden. Fokuset er ofte rettet mot selve investeringskostnaden, vi har selvsagt et sterkt fokus på dette, men også ved et langsiktig samarbeid skal vi være en konkurransedyktig partner. Våre løsninger skal være konkurransedyktige på investeringstidspunktet, men også gi den beste løsningen i et langt driftsløp. Her kommer vår kompetanse for å finne den riktige løsningen til nytte. Du skal bruke oss på grunn av at du finner det riktig, ønsker det, og at det er lønnsomt. Sammen legger vi vår ELSK i din produksjon.

 

Vi bemannet opp med 4 mann i siste halvdel av 2014, og ser ikke bort fra at vi også i år vil øke arbeidsstokken noe for å kunne yte best mulige service. Vi skal være en bedrift som er tilstede og hjelper til for å holde produksjonen i gang, 24 timer i døgnet, hver dag hele året.

 

Det er med stor ydmykhet vi ser tilbake på et halvår med utrolig mange og varierte jobber som dere kunder har gitt oss tillit til å gjennomføre. Vi håper vi har etterlevd forventningene og levert de gode løsningene vi skal. Når vi ser tilbake på året som har gått, og starten på det nye, inneholder det leveranser med både kjent og ny teknologi, trofaste og nye kunder, samt leverandører og samarbeidspartnere som vi trives godt sammen med.

 

Vi har levert avanserte vinsjestyringer, digitale kamerasystem, avanserte servoapplikasjoner, store motordrifter og oppgradert komplekse fabrikkanlegg. Denne variasjonen gir oss trygg-het i fremtiden. Vi trives med varierte oppgaver, og det gir deg som kunde fordelen med at vi tar med oss erfaring inn i din utfordring.

 

Dioder_innlegg

Hva med oss selv?

I iveren etter å søke nye prosjekter og ny teknologi, er det lett å glemme interne prosesser, derfor har vi i VisionTech definert våre interne kvartalssamlinger der vi retter fokuset innad og jobber med ulike tema. Vi ønsker å kanalisere viktige fokusområder for interne forbedringer via disse samlingene.

 

Som et ledd i forbedringen har vi implementert SuperOffice som vårt CRM system. Dette bruker vi både som salgsverktøy og som prosjektdokumentarkiv. Vi ser at det har gitt oss vesentlige forbedringer i forbindelse med overlevering fra salg til utførende, og vi klarer mye raskere å få nye revisjoner av dokumentmaler ut til de som skal bruke disse. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre leveringsprosessene våre, og håper at dette også vil merkes ute hos dere kunder.

 

I vår verden anser vi teknologien vi jobber med som meget viktig for at vi skal etterleve vår ELSK, og dermed finne de beste løsningene. Utover kursvirksomheten som vi setter fokus på, jobber vi nå med å få på plass en ny organisasjonsplan med egne teknisk ansvarlige på ulike fagområder. Disse vil sammen med teknisk sjef vil sørge for videre utvikling og forbedring.

 

En presentasjon av dette vil komme i neste offside.

 

Spennet i våre leveranser er stort og krever god faglig tyngde, vi bruker derfor store ressurser på kursing og sertifisering av ansatte. Vi har hatt mange på kurs den siste tiden, både innenfor feltbuss, PLS, Servo, HMI og DCS-løsninger. Flere av våre kunder har her deltatt sammen med oss. Vi har også kurset teknisk personell og operatører på egne tilpassede kurs. Dersom dere har behov for kursing, ta gjerne kontakt.

 

Vi håper at vårt fokus innad og store hovedfokus på leveransene, skal føre til at vi kontinuerlig forbedrer oss og gjør oss til en konkurransedyktig leverandør du ønsker å samarbeide med i fremtiden. Det er de ansatte som er VisionTech , og det er vi som skal etterleve vår ELSK, Engasjert, Løsningsorientert, Samarbeidende og Kompetent!

 

Runar

Hvem er næringslivets Robin Hood?

 

Mens Ole Robert Reitan er utnevnt til blårussens Robin Hood her på bjerget, vil ikke Angela Merkel ta tittelen i slaget om Europa. Nå er jeg heller ikke sikker på om alle stiller seg bak utnevnelsen av Ole Robert Reitan, men ellers tror jeg vi finner mange Robin Hood i norInnlegg_Offside1_2015sk næringsliv – eller kanskje ikke. For neppe er det Gerd Kristiansen, ei heller Bjørn Kjos og hans glade ryttere – pilotene. Og ikke finner vi så mange på Aker Brygge eller i de glattbarberte fondsmiljøene heller.

 

Da er sikkert svaret å finne i arbeiderklassen, i den grad arbeiderklassen fortsatt er i live da. Nei, vi må nok bare erkjenne at vi ikke snubler i Robin Hood figurer i dagens samfunn, dessverre. Så får vi bare akseptere at dette privilegiet er reservert de ideelle organisasjonene. For dagens samfunn preges av en helt annen filosofi – Robin Hoods kontrateori – ta fra de lavlønte og berike de rike. Teorier som merkelig nok fasinerer oss alle, for det er disse vi alle vil lese om. Dagens helteblader med DN, Kapital og Finansavisen i spissen, glorifiserer disse aktørene og dekorerer dem med heltestatus.

 

Det er i lys av dette jeg undrer på hvorfor noen i det hele tatt orker å drive redelig arbeid i dette landet. Det krediteres verken i form av lønn, status eller glorier. Men likevel, de er der fortsatt. De står på og innoverer, produserer varer og tjenester og holder hjulene i gang, dag etter dag, år etter år. De skaper verdier, store verdier. Og det må til for å dekorere de glattbarberte og lønne de mange byråkratene. Og byrdene blir ikke mindre. Ni nye byråkrater tiltrer hver dag, og mange av disse tjener godt over snittet til de verdiskapende næringslivsaktørene. Når oljeledningene fra norsk sokkel etter hvert blir tomme for olje, kreves det enda mer av de som blir igjen for å produsere andre varer og tjenester for å sikre levestandarden vår.

 

Trøsten for oss alle får være at nå når Industri 4.0 og cyberautomatiseringen ruller inn i norsk industri så slipper vi alle å jobbe. Det blir slutt på hardt arbeid, tunge løft, slit og mas. Eller – dvs noen må programmere disse systemene, noen må vedlikeholde dem, og noen må betjene dem. Pussig – da peker framtiden plutselig på oss i automatiseringsbransjen. Ja, og jeg tror pastoren har rett, vi representerer nok framtida, men ikke isolert. Vi må kombinere alle de gode kreftene i form av dyktige innovatører, faglig prosesskompetanse og automatiserings-kompetanse. Jada – vi synes dette er spennende og ser fram til disse nye utfordringene. Og vi inviterer alle gode krefter til å bli med på lag.

 

Men før vi snakkes skal vi ta en mental pust i bakken, vi skal unne oss påskeferie. Men bakom påsken ser jeg konturene av framtidens Robin Hood – automatiseringsjokeren Hoodie Robin. Han som tar fra ingen og gir til alle. Et fantastisk menneske spør du meg. Og vi finner han over alt i den produktive industrien og dens gode partnere. Riktig god påske ønsker jeg deg og dine – til deg som vandrer på asfalten, på stranda eller som meg, på hvite vidder i fjellet.

 

Lars

 

Innholdsfortegnelse

  • Dommedag?

    Næringslivsavisene har den siste tiden gitt oss følelsen av å sitte på kanten av stupet. Det brukes mørke farger...
  • Hva med oss selv?

    I iveren etter å søke nye prosjekter og ny teknologi, er det lett å glemme interne prosesser, derfor har vi i...
  • Hvem er næringslivets Robin Hood?

      Mens Ole Robert Reitan er utnevnt til blårussens Robin Hood her på bjerget, vil ikke Angela Merkel ta tittelen...