Vi har flyttet
Vi har flyttet

Du finner oss i Tungavegen 30. Velkommen innom!

Uavhengig totalleverandør av elektro og automatiserings-løsninger
Uavhengig totalleverandør av elektro og automatiserings-løsninger

Gjennom egen kompetanse og i samarbeid med partnere og underleverandører er vi klare til å gi våre kunder den merverdien investeringene fortjener.

Service og support
Service og support

Vår serviceavtale gir deg den tryggheten du trenger, Vi er tilgjengelig for våre kunder 24/7.

Prosjektering
Prosjektering

Sammen finner vi fremtidige løsninger for din produksjon.

OFFSET

Offside nr. 1 - 2012

Lederskiftet i VisionTech er historie, dvs nysjefen forsvant rett i Pappaperm, så nå prøver gammelsjefen å regjere in spe etter beste evne. Og da blir det lett å sitere Pastoren – alt var mye bedre før. Offside utfordret Runar i å lage en artikkel om livet i kombinasjon bleieskiftarbeid/trådløs daglig ledelse. Leserne vil nok ane hvordan den rollen håndteres både gjennom tekst og illustrasjoner. Pastoren ser fram til Påske og må da selvsagt filosofere over fjellvettreglene, dvs hans tre egne fjellvettregler. Roterer sidelengs inn i metaforer om teknologibedrifter, svarte eksport- artikler og internasjonal norsk industri. God lesnad og God Påske ønskes fra redaksjonen. Lars.

Offside nr. 1 - 2012

Betraktninger fra bleieskiftbenken

Det er med stor ydmykhet jeg går inn i rollen som daglig leder i VisionTech. Lars har siden 2003 styrt skuta, og gjennom klokt lederskap har han bygget samhold og skapt en fantastisk fin arbeidsplass. Jeg håper å ta vare på de gode verdiene vi har i VisionTech og å utvikle samholdet og kompetansen videre. Uansett så skal vårt DNA fra 2003 være en meget viktig ledesnor for oss, slik at når ordet ELSK høres, såer den du tenker på, den Engasjerte, Løsningsorientere, Samarbeidende og Kompetente medarbeideren fra VisionTech.

bleieskiftbenkenVisionTech gikk inn i året 2012, med en god ordrereserve og vi ser frem til å ta fatt på de mange spennende oppgavene våre kunder gir oss. Utfordringen i vår bransje vil alltid være å klare terminer og i det evne omstokking av ressurser når prosjekter endrer seg. Men som en lettbent aktør mener vi å tilpasse oss godt og gi kunden den beste oppfølgningen. Som leverandør av industriell automatisering er vi oftest den som tusler sist ut av porten når en ny maskin eller fabrikk kjøres i gang, og vi er da avhengig av mange fagdisipliner. Jeg mener vi er flinke til å finne gode løsninger på utfordringer som oppstår, og vi gjør vårt ytterste for at kunden skal være fornøyd. Akkurat det håper jeg at du som kunde kjenner deg igjen i.

De første 3 månedene av året 2012 har vært utrolig hektiske for alle i VisionTech, det har vært jobbet hardt og utfordringene har stått i kø. Noen utfordringer har kanskje virket umulig å løse, men vi har klart å ommøblere på ressurser og med hjelp av entusiastiske og dyktige medarbeider funnet løsninger.

Jeg rakk ikke mer enn en og en halv måned i ny stilling før det var en annen liten fyr som ventet. Lille Iver ventet på at pappa skulle være hjemme. I 2012 er far tilgodesett med 10 uker, der far og sønn (eller datter) skal finne den rette kjemien, trille tur, skifte bleier, lage grøt og alt annet som hører med. Far har selvfølgelig også planlagt oppussing av kjeller og store ambisjoner om å følge med på det som skjer på jobben. Nå må jeg vel midt i perioden si at ambisjonene kanskje var litt vel ambisiøse, så etter halvgått løp kan vi vel konkludere med at: Gutten får den gode oppfølgningen han skal ha, VisionTech får sin stemoderlige oppfølgning fra min side og oppussingen må nok vente.

Nå har alle i VisionTech og dermed mange av våre kunder, hatt en meget hektisk tid, så da håper jeg alle får senket skuldrene med en deilig og fortjent påskeferie. Uansett om den tas på høyfjellet, ved sjøen eller i byen, så skal det slappes av med god mat og drikke. Selv spenner jeg på meg skiene og legger inn den siste innsats for å kunne delta på Lars sitt race mot Snota i begynnelsen av mai.

God påske!
Runar

Pastorale Påsketanker

Påsken nærmere seg, snørasene går tett – det gjør også liv. Det er i dette dramatiske nyhetsbildet det blir tøft å vedstå seg egne «fjellvettregler» – der regel nummer en er – Bedre å dø enn ikke nå toppen. Nå er det vel slik at de fleste er kjent med at mine fjellvettregler er metaforer, metaforer som tar et opp-gjør med Peer Gynt sin attitude om å tenke det, ville det, si det – men gjøre det, nei…..

Å komme ut av pratebobla krever nemlig klare mål, offensive planer og som oftest en god porsjon mot. Det er dette det handler om. Da krever det mer enn min gode kompis og illustratør uttrykte det når han skulle beskrive den ideelle Surnadaling på 60-tallet – det største man kunne oppnå var å bli allminnelig. Som allminnelig kan du ha det trivelig, men det stopper der, selv om det for mange sikkert er helt OK.

Men samfunnet trenger også de ualminnelige, toillingene som vil ut av pratebobla – ut å få kjeft, bli truet av Jante, jaget av bygdadyr og endog herset med av pressen. Toillinger som evner å gi litt F og som tør klatre opp på barrikaden. I Trondheimsregionen trodde vi kanskje at vi var passive, layback figurer, men når konsulentselskapet Impello startet med temeperaturmålinger på Teknologi-miljøet i regionen, så vi at det faktisk ikke stemte – vi har mange toillinger som etterlever fjellvettreglene. Med omsetning i milliardklassen er det også en indikasjon på at det er mer enn spekulatoringeniører, det er også miljøer med forretnings-kompetanse. Spennende.

Når det er sagt er det også av avgjørende betydning at vi har industri og industrielle miljøer der tekno-logimiljøene kan få næring. Mange av våre kunder representere disse miljøene, offensive miljøer som er på de innovative barrikadene og som ofte er solide samfunnstøtter. Det store paradokset derimot, og som ofte undrer meg, er at disse svært viktige miljøene sjelden profilerer seg som kreative og innovative virksomheter. Og sjelden deltar de i de næringspolitiske debattene. Trass i at dette er virksomheter som selv konkurrerer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Ut fra det over spesifiserte faktabildet elsker jeg å provosere alle våre institusjoner som syr puter under armene på de selskapene, og kun de, som skal lage svarte bokser for å selge til Kina og India. Mitt postulat er at det internasjonale markedet finnes rett utenfor stuedøra vår, ofte det lettest tilgjengelige, men like konkurranseutsatt som det asiatiske markedet. Alle de store industriselskapene konkurranseutsetter sine større oppdrag internasjonalt, der vi og andre norske aktører må vise vår dugelighet. Og jeg tror faktisk at kontraktstildelingene, fordelt på norske og internasjonale selskaper, i større investeringspro-sjekter, ligger i området 25/75 i norske selskapers disfavør.

Hva gjør vi med det – jo vi legger nye strategier på hvordan vi skal støtte black box innovatørene som skal selge til kinesere og indere. For vi ser ikke den grønne engineeringsverdien fordi synsfeltet er sperret med svarte bokser stemplet ”made in Norway” hvis bakteppe åpner for spennende turer til Beijing, Kuala Lumpur og New Dehli. Nå hender det også at representanter for VisionTech sitter på disse flyene, vår representant sitter da der med en grønn engineeringskompetanse som overgår den jevne kineser – det er også mulig. Og heldigvis – det finnes flere med oss.

Ja vi elsker dette landet, fullt av penger, tanker og en enkel Pastor innhyllet i et grønnkledd tankespinn. Nå skal jeg nyte Påsken og utøve nye idrettsgrener som myrskøyting, lyngdans og bjørnehi after ski. For bjørnen er på vei ut av hiet og da gjelder tredje fjellvettregel – bedre å bli spist opp av Bjørn enn ikke få sett den.

God Påske enten du nyter mine eller Severin Suveren sine fjellvettregler.
Lars

Innholdsfortegnelse

  • Betraktninger fra bleieskiftbenken

    Det er med stor ydmykhet jeg går inn i rollen som daglig leder i VisionTech. Lars har siden 2003 styrt skuta, og...
  • Pastorale Påsketanker

    Påsken nærmere seg, snørasene går tett – det gjør også liv. Det er i dette dramatiske nyhetsbildet det blir...