Vi har flyttet
Vi har flyttet

Du finner oss i Tungavegen 30. Velkommen innom!

Uavhengig totalleverandør av elektro og automatiserings-løsninger
Uavhengig totalleverandør av elektro og automatiserings-løsninger

Gjennom egen kompetanse og i samarbeid med partnere og underleverandører er vi klare til å gi våre kunder den merverdien investeringene fortjener.

Service og support
Service og support

Vår serviceavtale gir deg den tryggheten du trenger, Vi er tilgjengelig for våre kunder 24/7.

Prosjektering
Prosjektering

Sammen finner vi fremtidige løsninger for din produksjon.

OFFSET

Offside nr. 1 - 2010

Velkommen til noen minutters tilbakelent lesing, en lesehilsen til deg fra oss i VisionTech. Denne Offside er den første og siste av året, altså den eneste i 2010. Dette og mange andre tankerekker dveler Pastoren ved i sin kronikk i det han med usikre steg beveger seg inn i hestesportens mange utfordringer. Utover det pastorale skråblikk oppsummerer vi litt hva vi har jobbet med dette året. Mange spennende prosjekter, men på langt nær alle får spalteplass. I disse tider med miljøfokus har vi dernest sluppet til en av våre store tenkere og fjellklatrere, Peter Wessel Zapffe. Han evner også se virkelighetsbildene på skrå. God lesnad. ri-to-hester

Offside nr. 1 - 2010

Offside – ennå over vannet

Sist dvelte jeg ved esler og eselspark – denne gang kommer jeg ikke utenom hesten. Å ri to hester samtidig har alltid vært og vil alltid være en spenstig utfordring, det har også undertegnede erfart. Erfart gjennom det å mobilisere og lede 800 frivillige til, etter eget utsagn, tidenes beste verdensmesterskap i orientering. Et komplekst og spennende høyteknologiprosjekt med risiko så det holder. Så VM har vært den ene hesten, den andre er selvsagt businessen jeg utøver sammen med deg gjennom VisionTech.

Og da har jeg, desverre, måttet prioritere bort noen nice-to-have oppgaver/aktiviteter og i denne bortprioriterte bunken har blant annet Offside hvilt en god stund. Men som overskriften sier, den er ennå flytende men da med kun en utgivelse i år, nemlig denne. Dette Offside vil derfor, naturlig nok, vies en del til året vi ser innspurten på gjennom at Edmund tar oss med i en teknologivandring i prosjekter vi har jobbet med i 2010.

Hva skjer så i markedet. Har finanskrisen løsnet grepet eller er det og vil det fortsatt være stramt og trangt. Og hva og hvem er indikatorene som signaliserer høykonjunktur. Festsalene sier noen, revystolene er fullbooket melder TV2 og avblåser krisen. Eller sitter SSB på svaret som melder at markedet “Hud og hår” har omsatt for 3,8 milliarder første halvår, en omsetningsøkning fra i fjor på 3,5%. Leser vi rett så har vi altså pusset opp fasaden til festen allerede. Ikke alle – tenker sikkert mange – Pastoren har mye å gå på her.

Javel tenker jeg, i det jeg bestiller billett til Damaskus. Jeg investerer i reiseliv neste år tenker jeg, det får være mitt bidrag til å skyte fart i økonomien. Jeg skal besøke det Paradis hvis profeten Muhammed ikke ville innom i det han konkluderte med at han ikke ønsket å besøke Paradis før livet skulle oppsummeres. Jeg tar sjansen i forkant, i det jeg er usikker på den siste teorien og i tilfelle hvorvidt jeg vil bli kvalifisert til sete. Og som trøst, Mona Salin mener endog hun kjenner ormen der og det gjør meg sågar tvilende til om Paradis er Paradis.

Vi i VisionTech er heller ikke plassert i Paradiset, men slik vi ser tallene p.t. og prognosene framover, skal vi også i år ende opp med et anstendig resultat. Vi vil passere 40 mill i omsetning igjen, og er slik sett tilbake på positiv flanke etter droppet i fjor. Oppdraget med oppgradering av Linje 1/2 for Trondheim Energi Fjernvarme har vært det store prosjektet, ellers har året i likhet med i fjor, vært preget av mange mindre prosjekter. Så gleder vi oss til å forberede 2011 og er, som de store idrettsheltene sier det, bedre trent enn noen gang. Vi håper, topptrent som vi her står, også neste år å få jobbe sammen med akkurat deg – i mellomtiden, ha en flott førjulstid.

Året 2010 – Prosjekter

2010 er snart historie. Hva har vi i VisionTech egentlig gjort gjennom dette året? Vi avsluttet 2009 med å skrive en kontrakt på oppgradering av søppelfobrenningslinje 1 og 2 for Trondheim Energi Fjernvarme. Se egen omtale i tidligere Offside. Det har involvert mange i VisionTech. I perioder har 7-8 personer fra VisionTech vært inne i prosjektet. Når man i tillegg vet at Carleif Elektro (ny kabling) og Elseko (ombygging av motorstartere) har vært inne i vårt prosjekt med mer enn 15 personer, skjønner man at dette har vært en stor jobb.

Men vi har også hatt mange andre spennende oppdrag dette året. En rekke opp-graderings- og utvidelsesprosjekter hos våre faste kunder, i tillegg noen spesielle og noen nye prosjekter til nye kunder. Ikke plass til alle her under, men likevel en liten oppsummering der vi ikke minst belyser bredden i de leveransene vi jobber med.

Til Aker Solutions Pusnes har vi igjen levert vinsjestyringer etter en pause i 2009. Og med på dette leverandørlaget er vi i VisionTech, takket være kreativ og framtidsrettet tenking, både fra vår side og fra vår teknologipartner. I 2010 har vi totalt levert mer enn 50 vinsjestyringer fordelt over flere skip.

Ved Scanbio sitt anlegg på Lysøysund er vi i innspurten med levering av en produksjonslinje for produksjon av fortilsetninger. Løsningen leveres i samarbeid med Spets Consulting og er basert på PCS7.

Ved Nammo NAD jobber vi med utskifting av styresystemet for serviceheis. En Master PLS koblet opp mot fem remote I/O enheter nedover i heissjakta skal sikre økt tilgjengelighet. Løsninger er i tråd med løsningen for hovedheis.

Ved Stabburet sitt anlegg i Fredrikstad har vi, i tett samarbeid med Prediktor, levert et styresystem for produksjon av kjøttdeig inklusive MES funksjonalitet. Det siste er det naturlig nok Prediktor som står ansvarlig for.

Og siden vi er inne på MES applikasjoner, så har vi startet jobben med å implementere MES ved Salmar sitt nye produksjonsanlegg på Frøya. I første omgang en overordnet SCADA applikasjon med prosess og datapresentasjon, alarmfunksjoner er også inne og andre MES applikasjoner vil komme etterhvert.

Innen tunnellmarkedet, med Statens vegvesen som kunde, vant vi kontrakten med rehabilitering av Nordkapp/Honningsvåg tunnellene. En ganske omfattende leveranse som inkluderte helt nytt styresystem og vindovervåking på bru. (tilkobling av ny instrumentering knyttet til bruovervåking. ) Også oppgradering av tunnellene Grilstad/Være er påstartet.

Sammen med Gisle Krigsvoll leverte vi i sommer nødstrømsaggregat til Forsvarsbygg i Bodø. Et spennende samarbeid vi håper vil gi flere kontrakter på sikt.

I sum ble året et spennende år på leveransesiden, om enn noe skjevbelastet i det mange av kontraktene hadde sin innspurt på høsten. Og avslutningen på dette året ligner litt på avslutningen av det forrige. Helt nylig har vi kapret kontrakten på å levere nytt styresystem for sementfabrikken til Norcem Brevik. Konkurransen var knivskarp og i finalen kjempet vi mot et polsk firma. Vi er ekstra stolte av å vinne en slik konkurranse. Belønningen er arbeid for 2-3 mann i nesten 2,5 år framover!

Trondheim
Edmund Knutsen / Lars Skrøvseth

Dagens sitat
I disse tider med miljøfokus – en kort hilsen fra P.W. Zapffe:

Alt for få nyter den betagende ensomheten i Ørnedalen.
Når Ringveien kommer vil dette bli annerledes

Innholdsfortegnelse

  • Offside – ennå over vannet

    Sist dvelte jeg ved esler og eselspark – denne gang kommer jeg ikke utenom hesten. Å ri to hester samtidig har...
  • Året 2010 – Prosjekter

    2010 er snart historie. Hva har vi i VisionTech egentlig gjort gjennom dette året? Vi avsluttet 2009 med å skrive en...